Matematik
Total differentiale i punkt
05. april 2008 af
kaspx (Slettet)
En funktion er givet ved:
f(x,y) = x^3 + 6xy + 3y^2 - 9x
Og punktet P(3,2).
Jeg skal finde det totale differentiale i punktet P. Jeg anvender den trivielle formel for total differentiale:
dZ = (3x^2 + 6y - 9)dx + (6x + 6y)dy
Herefter kan jeg indsætte P(3,2) og komme frem til:
dZ = 30dx + 30dy
Mit spørgsmål er om dette er løsningen? Umiddelbart vil jeg gerne have et tal ud, men da størrelserne på dx og dy ikke er nævnt i denne opgave synes jeg ikke at kunne komme videre.
f(x,y) = x^3 + 6xy + 3y^2 - 9x
Og punktet P(3,2).
Jeg skal finde det totale differentiale i punktet P. Jeg anvender den trivielle formel for total differentiale:
dZ = (3x^2 + 6y - 9)dx + (6x + 6y)dy
Herefter kan jeg indsætte P(3,2) og komme frem til:
dZ = 30dx + 30dy
Mit spørgsmål er om dette er løsningen? Umiddelbart vil jeg gerne have et tal ud, men da størrelserne på dx og dy ikke er nævnt i denne opgave synes jeg ikke at kunne komme videre.
Skriv et svar til: Total differentiale i punkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
