Matematik
vektorer..
05. april 2008 af
Alcone (Slettet)
Håber der er nogen som kan hjælpe mig lidt med opgaven som lyder således:
På figuren ses en trekant ABC samt projektionen A_1B_1C_1 af trekanten på xy-planen. Endvidere ses fodpunktet D for højden fra B i trekant ABC samt projektionen af D_1 af D på xy-planen.
A(3,1,5)
B(1,3,7)
C(4,6,6)
A_1(3,1,0)
B_1(1,3,0)
C_1(4,6,0)
a) bestem projektionen af vektor(AB på vektor(AC).
- vektor(AB)=(-2,2,2)
vektor(AC)=(1,5,-1)
projektionen af vektor(AB) på vektor(AC):
(-2)*1+2*5+2*(-1)/sqrt(1^2+5^2+(-1)^2)^2 * (1,5,-1) = (2/9,10/9,-2/9)
b) Bestem koordinatsættet til D.
- hvordan skal det gøres?
c) Undersøg, om B_1D_1 er højde i trekant A_1B_1C_1.
samme spørgsmål som b)
På figuren ses en trekant ABC samt projektionen A_1B_1C_1 af trekanten på xy-planen. Endvidere ses fodpunktet D for højden fra B i trekant ABC samt projektionen af D_1 af D på xy-planen.
A(3,1,5)
B(1,3,7)
C(4,6,6)
A_1(3,1,0)
B_1(1,3,0)
C_1(4,6,0)
a) bestem projektionen af vektor(AB på vektor(AC).
- vektor(AB)=(-2,2,2)
vektor(AC)=(1,5,-1)
projektionen af vektor(AB) på vektor(AC):
(-2)*1+2*5+2*(-1)/sqrt(1^2+5^2+(-1)^2)^2 * (1,5,-1) = (2/9,10/9,-2/9)
b) Bestem koordinatsættet til D.
- hvordan skal det gøres?
c) Undersøg, om B_1D_1 er højde i trekant A_1B_1C_1.
samme spørgsmål som b)
Svar #1
05. april 2008 af Alcone (Slettet)
Kan ikke vise figuren.. desværre. Håber virkelig der er nogen, som kan hjælpe mig.
Skriv et svar til: vektorer..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
