Fysik

Acceleration

06. april 2008 af yazahra (Slettet)
hej alle sammen :D

sidder her og laver nogle fysik opgaver, men kan ikke rigtig komme videre med det sidste.
håber i kan hjælpe:

en klods på 250 g trækkes via en trisse med et lod på 40 g hen over en bordflade.

b) Hvad bliver accelerationen, hvis gnidningskoefficienten er u = 0,10?

håber i kan hjælpe :)
på forhånd TAK ...

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af mathon

F_gnid = µ*m*g = 0,1*(0,250 kg)*(9,82 m/s^2) = 0,2455 N

F_res = (0,040 kg)*(9,82 m/s^2) - F_gnid

F_res = (0,3928 N) - (0,2455 N) = 0,1473 N

F_res = (0,250+0,040)kg * a

a = (0,1473 N)/(0,290 kg) = (0,1473 kg*m/s^2)/(0,290 kg) = 5,1 m/s^2

Svar #2
06. april 2008 af yazahra (Slettet)

tusind tak fo hjælpen :D

Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.