Matematik
løsning til differentialligning.
06. april 2008 af
Cille-muus (Slettet)
Vis, at funktionen y=ln(e^x+e-1) er en løsning til differentialligningen dy/dx=e^x-y
Skal jeg sætte y ind på y's plads i dy/dx eller? Kan ikke rigtig finde ud af det. Håber der er nogen som kan hjælpe mig?
Skal jeg sætte y ind på y's plads i dy/dx eller? Kan ikke rigtig finde ud af det. Håber der er nogen som kan hjælpe mig?
Svar #1
06. april 2008 af peter lind
Det er lige netop det du skal gøre. Du skal også sætte udtrykket for y ind på højre side. De 2 sider skulle så gerne være ens.
Svar #2
06. april 2008 af Cille-muus (Slettet)
det forstår jeg ikk helt.
Har sat udtrykket for y ind på højre side, men hvad med venstre side? Hvad gør jeg med dy/dx?
dy/dx=e^x-ln(e^x+e-1)
Har sat udtrykket for y ind på højre side, men hvad med venstre side? Hvad gør jeg med dy/dx?
dy/dx=e^x-ln(e^x+e-1)
Skriv et svar til: løsning til differentialligning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
