Matematik

Areal

06. april 2008 af Ryding (Slettet)
Hey

Figuren viser grafen for funktionen
f(x) = 80 - 2x

sammen med et rektangel i koordinatsystemets første kvadrat.
Rektanglet har et hjørne i koordinatsystemets begyndelsespunkt O(0,0) og det modstående hjørne P(x,y) ligger på grafen for f.

A) Angiv arealet af rektanglet som en funktion af x.

Skal det være f(x)=x*80-2x ?????


B) Bestem det størst mulige areal af rektanglet.

Der ved jeg ikke hvad jeg skal gøre..


Plz hjælp mig lidt..

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af Isomorphician

A) A(x) = f(x)*x = (80-2x)x = 80x - 2x^2


B) Find A'(x) = 0 og bestem om det er et maksimum

Svar #2
06. april 2008 af Ryding (Slettet)

x=20

Og hvad skal jeg så gøre????

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2008 af Isomorphician

Prøv med værdierne af A(19) og A(21) og se om de er mindre end A(20)

Svar #4
06. april 2008 af Ryding (Slettet)

Det er de ikke ??? Er det ikk rigtigt???

Hvad skal jeg så???

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2008 af Isomorphician

Det skulle de ellers gerne være...
A(19) = (80-(2*19))*19 = 798
A(20) = (80-(2*20))*20 = 800
A(21) = (80-(2*21))*21 = 798

Svar #6
06. april 2008 af Ryding (Slettet)

Hvad skal jeg så skrive???

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2008 af Isomorphician

A(x) er forskriften for arealet af rektanglet.
A'(x) = 0, for x = 20, er maksimum for arealet.
Maksimum for arealet findes ved A(20) = 800.

Svar #8
06. april 2008 af Ryding (Slettet)

Tusind tak

Kunne du også prøve at hjælpe mig lidt på vej med denne opgave:

En funktion f, er givet ved f(x)=3/4x^4+x^3-3x^2+3

a) bestem de lokale ekstrema for f(x) og de er: -2 , 0 , 1

b) Bestem for enhver værdi af c antallet af løsninger til ligningen
f(x)=c
den forstår jeg ikke??

Svar #9
06. april 2008 af Ryding (Slettet)

Kan du hjælpe mig med den??

Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.