Matematik
Reducer udtrykket
07. april 2008 af
laerkeg (Slettet)
Hej :) Sidder med en matematik aflevering hvor en opgave lyder reducer udtrykket: (a+b)^2-2a(a+b)
Har forsøgt mig frem sådan:
(a+b)^2-2a(a+b)
a^2+2ab+b^2-2a^2-2ab
a^2+b^2-2a^2
Er dette korrekt, og i såfald er man færdig med at reducere her?
På forhånd tak for hjælpen :)
Mvh.
Har forsøgt mig frem sådan:
(a+b)^2-2a(a+b)
a^2+2ab+b^2-2a^2-2ab
a^2+b^2-2a^2
Er dette korrekt, og i såfald er man færdig med at reducere her?
På forhånd tak for hjælpen :)
Mvh.
Svar #1
07. april 2008 af Sherwood (Slettet)
Ja, det er korrekt. Og nej, du kan staig reducere lidt. (Kig på a'erne)
Svar #5
07. april 2008 af laerkeg (Slettet)
(a+b)^2-2a(a+b)
= a^2+2ab+b^2-2a^2-2ab
= a^2+b^2-2a^2
= a^2-2a^2+b^2
= -a^2+b^2
Er det hele udregningen?
= a^2+2ab+b^2-2a^2-2ab
= a^2+b^2-2a^2
= a^2-2a^2+b^2
= -a^2+b^2
Er det hele udregningen?
Skriv et svar til: Reducer udtrykket
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
