Matematik
pyramide??
07. april 2008 af
camilie2 (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med en opgave som jeg er lidt usikker på..
opgaven lyder sådan her ..
Figuren viser en pyramide med kvadratisk bund. pyramidens sider består af fire ens trekanter med højden 55 m og grundlinjen 70 m.
hvor høj er pyramiden.
er det ikke bare høje gange grundlinjen?
eller '
3*55/70?
håber i kan forklar mig det gurtigt..
på forhånd tak.
opgaven lyder sådan her ..
Figuren viser en pyramide med kvadratisk bund. pyramidens sider består af fire ens trekanter med højden 55 m og grundlinjen 70 m.
hvor høj er pyramiden.
er det ikke bare høje gange grundlinjen?
eller '
3*55/70?
håber i kan forklar mig det gurtigt..
på forhånd tak.
Svar #1
07. april 2008 af Isomorphician
Højden på trekanten er hypotenusen i den retvinklede trekant hvori højden på pyramiden er den ene katete.
Svar #3
07. april 2008 af Isomorphician
Nej du skal finde den katete der repræsenterer højden.
Brug at hypotenusen er 55 og den anden katete er 35 (halv grundlinje).
Brug at hypotenusen er 55 og den anden katete er 35 (halv grundlinje).
Svar #4
07. april 2008 af camilie2 (Slettet)
dvs.
55^2= a^2+ 35^2
<=>
3025= a^2+ 1225
<=>
3025-1225= a^2
<=>
1800= a^2
<=>
v1800 = a^2
<=>
42,4= a
er det sådan!?
55^2= a^2+ 35^2
<=>
3025= a^2+ 1225
<=>
3025-1225= a^2
<=>
1800= a^2
<=>
v1800 = a^2
<=>
42,4= a
er det sådan!?
Skriv et svar til: pyramide??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
