Matematik
Geometri
07. april 2008 af
Izzle (Slettet)
I trekant ABC betegner M midtpunktet af siden AC, og D betegner skæringspunktet mellem side BC og midtnormalen for siden AC. Det oplyses, at |AC| = 20, <C = 23° og |BC|= 3 · |DC|.
Beregn de ukendte
sider i trekant ABC.
(dem jeg kunne regne)
M = 90 grader
D = 67 grader
MC = 10
Men kan ikke beregne siden DC og siden DM ( den der deler trekanten midt over )
Beregn de ukendte
sider i trekant ABC.
(dem jeg kunne regne)
M = 90 grader
D = 67 grader
MC = 10
Men kan ikke beregne siden DC og siden DM ( den der deler trekanten midt over )
Svar #2
07. april 2008 af utdiscant (Slettet)
Udregn |MD| og udregn derefter |CD|.
Nu kan du udregne |BC| og med den information kan du udregne c ved formlen cosC = a/c (ret mig hvis jeg tager fejl her).
Nu kan du bruge sinusrelationerne sinC/c = sinA/a = sinB/b til de to resterende vinkler.
Nu kan du udregne |BC| og med den information kan du udregne c ved formlen cosC = a/c (ret mig hvis jeg tager fejl her).
Nu kan du bruge sinusrelationerne sinC/c = sinA/a = sinB/b til de to resterende vinkler.
Svar #3
07. april 2008 af utdiscant (Slettet)
Som jeg nok tænkte tog jeg fejl, det var cosekanten og ikke cosinus til C der giver a/c.
Svar #4
07. april 2008 af utdiscant (Slettet)
Nu ville jeg mene at jeg har fået den rigtig med:
SinC = c/a
SinC = c/a
Skriv et svar til: Geometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
