Matematik
En kort opgave!
07. april 2008 af
887 (Slettet)
Siddr med følgende problemstilling:
Cirklen med ligningen x^2+y^2=25 har en tangent i punktet (4,3. Denne danner sammen med koordinatsystemets akser en trekant. Jeg skal så beregne arealet af denne.
Hvordan gøre jeg lige det??
Cirklen med ligningen x^2+y^2=25 har en tangent i punktet (4,3. Denne danner sammen med koordinatsystemets akser en trekant. Jeg skal så beregne arealet af denne.
Hvordan gøre jeg lige det??
Svar #1
08. april 2008 af badooo (Slettet)
Der er med garanti en nemmere måde, men hvis jeg selv lige skal tænke mig til det (det er meget, meget sent for mig :p)
1. Beregn hældning for den linje, der går gennem centrum og tangeringspunktet.
2. Tangenten står vinkelret på denne, dvs. du kan beregne tangentens hælding ud fra at a*c = -1
3. Brug punktet til at beregne denne linjes ligning.
4. Sæt linjen lig 0 og beregn x. Du har nu længden på grundlinjen.
5. Sæt x = 0 og beregn y-koordinaten. Du har nu højden på trekanten.
6. A = 0,5*h*g :)
...Pyh. En længere beregning jeg ikke selv gad på denne tid af døgnet :p
1. Beregn hældning for den linje, der går gennem centrum og tangeringspunktet.
2. Tangenten står vinkelret på denne, dvs. du kan beregne tangentens hælding ud fra at a*c = -1
3. Brug punktet til at beregne denne linjes ligning.
4. Sæt linjen lig 0 og beregn x. Du har nu længden på grundlinjen.
5. Sæt x = 0 og beregn y-koordinaten. Du har nu højden på trekanten.
6. A = 0,5*h*g :)
...Pyh. En længere beregning jeg ikke selv gad på denne tid af døgnet :p
Skriv et svar til: En kort opgave!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
