Matematik
Hjælp til ét stykke!
08. april 2008 af
887 (Slettet)
Sidder med sidste stykke i min mat aflevering, som lyder:
Cirklen med ligningen x^2+y^2=25 har en tangent i punktet (4,3. Denne danner sammen med koordinatsystemets akser en trekant. Jeg skal så beregne arealet af denne.
Nogen der kan hjælpe?
Cirklen med ligningen x^2+y^2=25 har en tangent i punktet (4,3. Denne danner sammen med koordinatsystemets akser en trekant. Jeg skal så beregne arealet af denne.
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
08. april 2008 af dnadan (Slettet)
Find centrum for cirklen.
Prøv herefter at tegne situationen, så vil du se, hvilke side, der henholdsvis er højden og grundlinjen i din trekant.
Prøv herefter at tegne situationen, så vil du se, hvilke side, der henholdsvis er højden og grundlinjen i din trekant.
Svar #3
08. april 2008 af pdebes (Slettet)
http://jens.runge.person.emu.dk/anageo/cirkeltangenter.htm
Svar #4
08. april 2008 af mathon
Cirkeltangenten cirklen med ligningen x^2+y^2=25
er
xo*x + yo*y = r^2
4*x + 3*y = 25 eller
(4/25)x + (3/25)y = 1, hvoraf
x/(25/4) + y/(25/3) = 1, hvis
skæring med
1) x-aksen (y=0) er x/(25/4) = 1, dvs. x=(25/4)
2) y-aksen (x=0) er y/(25/3) = 1, dvs. y=(25/3)
trekantareal af den retvinklede trekant med kateterne (25/4) og (25/3)
er
T = (1/2)*(25/4)*(25/3) = (25^2/24) = 26,06
.....................................................................................................................
se evt.
ligning for cikeltangent
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265676
er
xo*x + yo*y = r^2
4*x + 3*y = 25 eller
(4/25)x + (3/25)y = 1, hvoraf
x/(25/4) + y/(25/3) = 1, hvis
skæring med
1) x-aksen (y=0) er x/(25/4) = 1, dvs. x=(25/4)
2) y-aksen (x=0) er y/(25/3) = 1, dvs. y=(25/3)
trekantareal af den retvinklede trekant med kateterne (25/4) og (25/3)
er
T = (1/2)*(25/4)*(25/3) = (25^2/24) = 26,06
.....................................................................................................................
se evt.
ligning for cikeltangent
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265676
Skriv et svar til: Hjælp til ét stykke!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
