Kemi
Termodynamik
10. april 2008 af
oddense2 (Slettet)
10,0 mL 0,50 M HCl-opløsning og 10,0 mL 0,50 M NaOH-opløsning, begge med samme temperatur blandes i et kalorimeter. Der måles en temperaturstigning delta T.
Hvilken tmperaturstigning vil forventes hvis der bruges 5,0 mL 0,50 M NaOH i stedet for 10,0 mL.
a) 1/2 * deltaT
b) 2/3 * deltaT
c) 3/4 * delta T
d) deltaT
Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave, eller muligvis fortælle hvilke formler jeg skal bruge?
Hvilken tmperaturstigning vil forventes hvis der bruges 5,0 mL 0,50 M NaOH i stedet for 10,0 mL.
a) 1/2 * deltaT
b) 2/3 * deltaT
c) 3/4 * delta T
d) deltaT
Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave, eller muligvis fortælle hvilke formler jeg skal bruge?
Svar #1
10. april 2008 af Lurch (Slettet)
Jeg læser ikke kemi, og ved dybest set ikek hvad jeg snakker om :) Men det logiske bud ville være 1/2 dT. Reaktionen går en-til-en, så i den første situation omdannes alt HCl til NaCl og vand. Med kun den halve mængde NaOH, sker der kun halvt så mange reaktioner. Man skulle tro dette ville give den halve varmedannelse.
Bare et kvalificeret gæt...
Bare et kvalificeret gæt...
Svar #2
12. april 2008 af Lotte_skat (Slettet)
jeg har lavet den opgave.. og det giver 2/3 delta T, du skal regne med at når de reagere 1:1 er der oervrskud når du har 10 mL NaOH i stedet for 5 mL NaOH
Svar #4
13. april 2008 af frodo (Slettet)
du ved at der udvikles den halve mængde varmeenergi, da der kun sker "halvt så meget reaktion". Men:
c*m*DT=E <=> DT=E/(c*m)
du har nu den halve energimængde, 3/4 masse mens c er den samme:
c*3/4*m*x=1/2E => x=4/3*1/2* E/(c*m)= 2/3*DT, idet x betegner den observerede temperaturstigning..
Jeg kan ærligt talt ikke huske om det er C eller c (stort hhv. lille) der betegner den specifikke varmekapacitet, men jeg mener det er c.
c*m*DT=E <=> DT=E/(c*m)
du har nu den halve energimængde, 3/4 masse mens c er den samme:
c*3/4*m*x=1/2E => x=4/3*1/2* E/(c*m)= 2/3*DT, idet x betegner den observerede temperaturstigning..
Jeg kan ærligt talt ikke huske om det er C eller c (stort hhv. lille) der betegner den specifikke varmekapacitet, men jeg mener det er c.
Skriv et svar til: Termodynamik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
