Matematik

funktion (rette)

12. april 2008 af seriøs (Slettet)
Betragtning af fuktionen y = 5 • 1,47^x

1) Bestemmelse af den procentvise ændring i y, når x-tilvæksten er 1.

y = 5 • 1,47^1 = 7,35

7,35 – 1 = 6,35 = 635 %


Ser lidt vildt ud, men kan det passe?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

nej, det kan ikke passe.

1,47 kan splittes op i (1 + %-tal). Trækkes en fra, fås 0,47. Den procentvise ændring bliver derfor 47 %. Hvis du kigger under rentefremskrivningsformlen, vil dette være nøjere beskrevet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2008 af peter lind

Nej.
For det første skal du sammenligne med y(0)=5, hvilket betyder at ændringen er 7,35-5
For det andet er det ikke den relative ændring; men den absolutte ændring der udregnes på den måde.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#1 slå op under kapitalfremskrivningsformlen og ikke det andet vås jeg fortalte :)

Svar #4
12. april 2008 af seriøs (Slettet)

hehe ok :o) jeg har skrevet en fejl, i stedet for at bruge a^x har jeg brugt løsningen på ligningen. Nu er jeg med, tak for hjælpen...

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2008 af mathon

yo = f(xo) = 5•1,47^xo
y = f(xo+1) = 5•1,47^(xo+1) = 5•1,47^xo*1,47^1 = 1,47*(5•1,47^xo) = 1,47*yo

y/yo = 1,47/1

(y-yo)/yo = (1,47-1)/1 = 0,47 = 47%

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2008 af mathon

...eller fremskrivningsfaktoren er 1,47 = 1,00 + 0,47 = 100% + 47%
altså
en stigning på 47% for x-tilvæksten 1

Svar #7
12. april 2008 af seriøs (Slettet)

yep tal :>)

Svar #8
12. april 2008 af seriøs (Slettet)

ups' tak!

Skriv et svar til: funktion (rette)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.