Matematik

trekant

12. april 2008 af baloon (Slettet)
Hej, jeg vil bare høre om, det jeg har gjort er rigtigt.

I en trekant ABC er |AB| =x, |BC| =x/3 og |AC| = 3x/4

1) bestem vinkel A
2) bestem x når arealet af trekanten er 13.

1) jeg har bare antaget at x=1, herefter bruger jeg cosrealtionerne og får vinkel A til 14,63 grader

2) Her har jeg brugt T=bc*sin(A). så har jeg sat 13 ind på T's plads, og sin(14,63), også isoleret x. Her har jeg så fået x=8,29.

er min fremgangsmåde korrekt?

mange tak på forhånd

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Ja.

Svar #2
12. april 2008 af baloon (Slettet)

Tak ;D

Brugbart svar (4)

Svar #3
13. april 2008 af mathon

T = (1/2)*b*c*sin(A)
13 = (1/2)*((3/4)x))*x*sin(14,6265°)
(3/8)x^2 = 13
x^2 = 13*8/3 og x>0
x = sqrt(13*8/3) = 5,89

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2010 af sejedannemann (Slettet)

 hvad sætter i ind i cosinusrelationen?????


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2010 af mathon

#4
se

    

Vedhæftet fil:trekantsberegning_1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2010 af sejedannemann (Slettet)

 Mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2011 af Miahansen93 (Slettet)

#3

hvad står sqrt for? forstår ikke rigtigt din udregning.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

sqrt = square root = kvadratrod.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. april 2013 af AnnaWinter (Slettet)

Hvor bliver sin (14,67) af?


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. april 2013 af mathon

korrektion af #3

cos(A) = 209/216

sin(A) = √(1 - cos2(A)) = √(1 - (209/216)2)
 

           arealformel
                                   T = (1/2) • b • c • sin(A)

                                   13 = (1/2) • ((3/4)x) • x • √(1 - (209/216)2)

                         solve(13 = (1/2) * ((3/4)x) * x * √(1 - (209/216)^2),x) | x>0


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.