Matematik
graf med definitionsmængde og værdimængde
12. april 2008 af
thomas101 (Slettet)
hej jeg har lidt brug for hjælp:
opgaven lyder:
tegn en graf for en funktion f(x) der har følgene
DM(f)= ]-4,3] max f(x)= 4
VM(f)= [-3,4] min f(x)= -3
hvordan laver man den?
opgaven lyder:
tegn en graf for en funktion f(x) der har følgene
DM(f)= ]-4,3] max f(x)= 4
VM(f)= [-3,4] min f(x)= -3
hvordan laver man den?
Svar #1
12. april 2008 af Da-ted (Slettet)
Der står ikke noget om at du skal opstille en regneforskrift af nogen art så det letteste er at tegne en lige streg på dit koordinatpapir fra (-4,-3) til (3,4).
Punktet (-4.-3 findes dog i virkeligheden ikke i grafen, men grafen ligger uendeligt tæt på punktet hvorfor du tegner linjen helt til punktet. Du markerer det åbne interval ved at lave en bolle omkring punktet. I modsatte ende laver du en prik for at markere at grafen går helt til punktet (3,4)
Punktet (-4.-3 findes dog i virkeligheden ikke i grafen, men grafen ligger uendeligt tæt på punktet hvorfor du tegner linjen helt til punktet. Du markerer det åbne interval ved at lave en bolle omkring punktet. I modsatte ende laver du en prik for at markere at grafen går helt til punktet (3,4)
Svar #2
12. april 2008 af liridon (Slettet)
kan den stadig løses hvis min(f) er -2 istedet for -3.. har opdaget at det er en fejl tror jeg??
Skriv et svar til: graf med definitionsmængde og værdimængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
