Matematik
Dif.regning + funktion
12. april 2008 af
Nyx84 (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af dem her:
En funktion er givet ved
f(x)=2x+sin(x)
Bestem en løsning til ligningen f(x)=1
Jeg har prøver at solve den på min lommeregner, men der siger den, at der er flere løsninger.
Så har jeg denne funktion:
dSt/dt = 0,00575*St*(12-St),
som beskriver nogle haletudsers længde som en funktion af tiden.
Jeg skal tegne en skitse af, hvorledes væksthastigheden for længden afhænger af længden.
Hvordan ser den ud?
En funktion er givet ved
f(x)=2x+sin(x)
Bestem en løsning til ligningen f(x)=1
Jeg har prøver at solve den på min lommeregner, men der siger den, at der er flere løsninger.
Så har jeg denne funktion:
dSt/dt = 0,00575*St*(12-St),
som beskriver nogle haletudsers længde som en funktion af tiden.
Jeg skal tegne en skitse af, hvorledes væksthastigheden for længden afhænger af længden.
Hvordan ser den ud?
Svar #1
12. april 2008 af Da-ted (Slettet)
2x+sin(x) burde kun have en løsning. Prøv at skitser den.. Er den ikke injektiv? Får resultatet til 0,49567
Prøv at reducer 0,00565 * St * (12-St)... Ligner i høj grad en andengradsligning.
Prøv at reducer 0,00565 * St * (12-St)... Ligner i høj grad en andengradsligning.
Svar #2
12. april 2008 af mathon
1 = 2x+sin(x)
-2x+1 = sin(x)
sæt g(x) = sin(x) og h(x) = -2x+1
du ved
at g(x) er en periodisk funktion, der bølger op og ned mellem +1 og -1
og
h(x) er en ret linje gennem (0,1)med med hældning -2 dvs. konstant aftagende
og
derfor kun skærer g(x) ét sted
som
du løser grafisk på TI-89
ved brug af intersection
x = 0,335418
MODE
Angle RADIAN
solve(2x+sin(x)=1,x)
giver SAMME og kun én løsning
-2x+1 = sin(x)
sæt g(x) = sin(x) og h(x) = -2x+1
du ved
at g(x) er en periodisk funktion, der bølger op og ned mellem +1 og -1
og
h(x) er en ret linje gennem (0,1)med med hældning -2 dvs. konstant aftagende
og
derfor kun skærer g(x) ét sted
som
du løser grafisk på TI-89
ved brug af intersection
x = 0,335418
MODE
Angle RADIAN
solve(2x+sin(x)=1,x)
giver SAMME og kun én løsning
Skriv et svar til: Dif.regning + funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
