Kemi
halveringstid for anden ordensreaktion
13. april 2008 af
Feta_philip (Slettet)
Hey..
Jeg sidder ogbøvler lidt med en kemiopgave.
jeg har fået en tabel fra et forsøg og fundet ud af at det drejer sig om en anden ordens reaktion. Jeg skal nu finde halveringstide.
Jeg tænkte at man kunne bruge formlen T½ = 1/(k*[A]0). Jeg har fået startkoncentrationen som er 0,100 M derefter ved vi jo at k=a, hvor a er hældningen for den rette linje. jeg har fået a = 0,03623.. når jeg regner det ud vha formelen for jeg et resultat der er 0,003632, men dette kan da umuligt være halveringstiden, eller hvad? Jeg er lidt usikker på hvilken enhed der kommer på tallet.
Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig
På forhånd tak
Philip
Jeg sidder ogbøvler lidt med en kemiopgave.
jeg har fået en tabel fra et forsøg og fundet ud af at det drejer sig om en anden ordens reaktion. Jeg skal nu finde halveringstide.
Jeg tænkte at man kunne bruge formlen T½ = 1/(k*[A]0). Jeg har fået startkoncentrationen som er 0,100 M derefter ved vi jo at k=a, hvor a er hældningen for den rette linje. jeg har fået a = 0,03623.. når jeg regner det ud vha formelen for jeg et resultat der er 0,003632, men dette kan da umuligt være halveringstiden, eller hvad? Jeg er lidt usikker på hvilken enhed der kommer på tallet.
Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig
På forhånd tak
Philip
Svar #1
13. april 2008 af Pelle89 (Slettet)
er k=a for en anden ordensreaktion, det er jeg nu ikke sikker på..
1/[A]=1/[A0]+k*t... altså skal du lave lineær regression med 1/[A] som funktion af tiden, udfra dette kan du bestemme k og så har du halveringstiden.
1/[A]=1/[A0]+k*t... altså skal du lave lineær regression med 1/[A] som funktion af tiden, udfra dette kan du bestemme k og så har du halveringstiden.
Svar #2
13. april 2008 af Feta_philip (Slettet)
den liniære regressione har jeg lavet. dvs, at jeg tager to punkter fra min tabel, og sætter dem ind, og så er k den eneste ukendte?
Svar #3
13. april 2008 af Feta_philip (Slettet)
og hvordan finder jeg derefter det tidspunkt, hvor koncentrationen er 0,020M
Skriv et svar til: halveringstid for anden ordensreaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
