Fysik
en opg om tryk
14. april 2008 af
Aichen (Slettet)
der en opg hvor jeg er gået i stå
En trykmåler måles tryk ved foden af ej højhus på de 99.1Kpa, men dog viser den samme trykmåler 89Kpa på højhusets tag
luftens denistet sættes til 1.20kg/m^3
hvor højt er højhuset?
En trykmåler måles tryk ved foden af ej højhus på de 99.1Kpa, men dog viser den samme trykmåler 89Kpa på højhusets tag
luftens denistet sættes til 1.20kg/m^3
hvor højt er højhuset?
Svar #1
14. april 2008 af Sentinox (Slettet)
Trykforskellen er delta_P = 99.1-89 = 10.1 KPa
Højden af højhuset er således (uinder antagelse af konstant densitet af luften):
h*rho*g = delta_P =>
h = delta_P/(rho*g) = 10.1KPa/(1.20kg/m^3*9.81m/s^2) ~ 0.860 KPa/(Pa/m) =>
h ~ 0.860*10^3 m = 860 m
Højden af højhuset er således (uinder antagelse af konstant densitet af luften):
h*rho*g = delta_P =>
h = delta_P/(rho*g) = 10.1KPa/(1.20kg/m^3*9.81m/s^2) ~ 0.860 KPa/(Pa/m) =>
h ~ 0.860*10^3 m = 860 m
Skriv et svar til: en opg om tryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
