Fysik
lille hjælp
14. april 2008 af
Pernille-2 (Slettet)
med en neutronkilde bestråles en prøve af et stof med langsomme neutroner, hvorved der kan dannes nye, radioaktive nuklider. eksempelvis kan man ved bestråling af 104Rh, som en beta-radioaktivitet med halveringstid 42 sek.
*lav en model, som beskriver antallet af N af 104Rh-kerner som funktion af tiden, idet neutronreaktionerne producerer 40 nye 104Rh-kerner pr. sekund (produktionshastigheden er S=40s^-1)
hovrdan skal jeg dog lave det :O?
*tegn grafen for N som funktion af tiden.?
hvordan laver man det :S?
*begrund ud fra de grundlæggende formler, at antellet N mp nærme sig "mætningsmængden" Nm= S/k
nogne der kan hjælpe mig, jeg er hlet lost :s`?
*lav en model, som beskriver antallet af N af 104Rh-kerner som funktion af tiden, idet neutronreaktionerne producerer 40 nye 104Rh-kerner pr. sekund (produktionshastigheden er S=40s^-1)
hovrdan skal jeg dog lave det :O?
*tegn grafen for N som funktion af tiden.?
hvordan laver man det :S?
*begrund ud fra de grundlæggende formler, at antellet N mp nærme sig "mætningsmængden" Nm= S/k
nogne der kan hjælpe mig, jeg er hlet lost :s`?
Svar #1
14. april 2008 af peter lind
dN/dt=S-k*N, hvor k findes af oplysningen om halveringstiden.
Når "mætningsmængden" er nåer er dN/dt=0
Når "mætningsmængden" er nåer er dN/dt=0
Skriv et svar til: lille hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
