Matematik
Funktioner (Lost!)
15. april 2008 af
seriøs (Slettet)
Om en eksponentiel voksende funktion oplyses, at punktet (2,5)og (9,10) ligger på grafen, og at fordoblingstiden er 7.
Jeg kender y-tilvæksten = 5·2=10 og x-tilvæksten = 9 – 2 = 7
Jeg starter med at finde a ved hjælp af de to støttepunkter:
a= (9-2)rod (10/5) = 7rod2 = 9,90 (afrundet)
Jeg isolere b:
b = y(1) / a(x1)
y = b · 9,90 <=> b = 9,90/5 = 1,98
Jeg har nu fundet den første funktion til punktet (2,5)
Jeg skal finde funktionen til punkt (9,10), men jeg
kender a skal jeg så bare finde b som jeg har gjort?
Jeg kender y-tilvæksten = 5·2=10 og x-tilvæksten = 9 – 2 = 7
Jeg starter med at finde a ved hjælp af de to støttepunkter:
a= (9-2)rod (10/5) = 7rod2 = 9,90 (afrundet)
Jeg isolere b:
b = y(1) / a(x1)
y = b · 9,90 <=> b = 9,90/5 = 1,98
Jeg har nu fundet den første funktion til punktet (2,5)
Jeg skal finde funktionen til punkt (9,10), men jeg
kender a skal jeg så bare finde b som jeg har gjort?
Svar #1
15. april 2008 af seriøs (Slettet)
Jeg ved at fordoblingskonstanten er 7 altså:
T(2) = log2/loga = 7
Log2/log(9,90) = 7
Men hvordan får her får jeg 0,3023...
Hvis jeg bare gøre det uden a får jeg:
Log2/loga = 7
Loga = 7 / log2
Loga = 23,25
Men jeg mangler stadig at isolere a?
T(2) = log2/loga = 7
Log2/log(9,90) = 7
Men hvordan får her får jeg 0,3023...
Hvis jeg bare gøre det uden a får jeg:
Log2/loga = 7
Loga = 7 / log2
Loga = 23,25
Men jeg mangler stadig at isolere a?
Svar #2
15. april 2008 af mathon
log(2)/log(a) = 7
log(a) = log(2)/7 = 0,043004
a = 10^(0,043004) = 1,10409
log(a) = log(2)/7 = 0,043004
a = 10^(0,043004) = 1,10409
Svar #3
15. april 2008 af seriøs (Slettet)
problemet er at jeg har to funktioner, hvor a og b er ukendte. Men nu er jeg med at a er 1,10, det er så den anden funktion. Den første funktion har jeg gjort det rigtigt med at finde a ved hjælp af de to støttepunkter?
Skriv et svar til: Funktioner (Lost!)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
