Matematik

hjælp til eksponentiel funktion

15. april 2008 af tazz0r (Slettet)
For fisk har man fundet en sammenhæng mellem havtemperaturen (målt i °C) og fiskenes stofskifte (målt i mg O2 pr. kg. pr. time). Det har vist sig, at sammenhængen for arktiske fisk kan beskrives ved en eksponentiel funktion f, som opfylder at f(2) = 84 og f(13) = 230.

har beregnet f(x) til f(x)=69,931*1,095989^x

og Beregn stofskiftet for arktiske fisk ved en havtemperatur på 8 °C.

f(8)=69,931*1,0959898
f(8)=145,586

men sidder fast: Ved hvilken havtemperatur har arktiske fisk et stofskifte på 120 mg O2 pr. kg. pr. time?

løsningen er sikkert meget simpel men er helt blokeret... hjælp anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2008 af peberdelfinen (Slettet)

løs ligningen 69,931*1,095989^x=120

Svar #2
15. april 2008 af tazz0r (Slettet)

hahah tænkte sgu nok det var lige ud af landevejen!!
tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2008 af mathon

f(x) til f(x)=69,9428*1,09589^T

y = b*a^T

y/b = a^T

ln(y/b) = ln(a)*T

T = ln(y/b)/ln(a)

T = ln(120/69,9428)/ln(1,09589)

Svar #4
15. april 2008 af tazz0r (Slettet)

har skam regnet den ud ;)
men tak ellers mathon

Skriv et svar til: hjælp til eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.