Matematik

eksponentiel funktion

15. april 2008 af Bruger88 (Slettet)
Årstal...... 2002 2003 2004 2005 2006
DHN (kr.) 6,697 7,160 8,137 8,408 10,538


Det antages at DHN som funktion af tiden x med god tilnærmelse kan beskrives som en eksponentiel udvikling.

beregn forskriften:

a = 2006-2002 sqrt(10,538 / 6,697) = 1,1200

b = her får jeg så et mærkeligt tal : 1,95614E-98 (ved ikke hvordan jeg skal fortolke dette??)



Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2008 af Musa1989 (Slettet)

tror du har indsat årstallene direkte som x. Det vil give et virkeligt grimt resultat. Brug hellere x (eller t, hvis du kalder den det) til at beskrive år efter 2002, så vil du få en formel, der ser pænere ud ;)

Svar #2
15. april 2008 af Bruger88 (Slettet)

altså år efter 2002? så 2002 er 0 og 2006 5?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2008 af Musa1989 (Slettet)

ja

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2008 af Musa1989 (Slettet)

så burde b være lig med 6,697 ca.

Svar #5
15. april 2008 af Bruger88 (Slettet)

okey.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2008 af Musa1989 (Slettet)

Den værdi for b, du fandt i første omgang, svarer til DHN ved kristi fødsel :D

Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.