Dansk

Analyse af "Er lyset for de lærde blot"

16. april 2008 af Sjode (Slettet)
Hej,

Jeg sidder og skal til at skrive opgave i pædagogik (ja, ved godt at dette ikke er forum for pæd.) og jeg kunne virkelig godt bruge en analyse af "Er lyset for de lærde blot" af N.F.S. Grundtvig, da jeg skal bruge denne salme i min opgave. Er der nogen der ligger inde med den eller som kan hjælpe? - Jeg har ikke dansk på liniefag (læser til lærer) og er lidt en spade til dansk. Hehe.

På forhånd tak :)

- Stine, Silkeborg

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj kl. 20:43 af SebastianHej

Hej 

Jeg har en analyse du godt må få

Kh Sebastian


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj kl. 21:51 af Stygotius

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj kl. 10:26 af Stygotius

Det er interessant at "Moderatoren" støtter snyd og bidrager til folkeskolelærernes katastrofale mangel på kundskaber (en spade til dansk)    ......men det er jo set et par gange før.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. maj kl. 10:37 af Stygotius

NB. Dansk er (meget naturligt) obligatorisk som linjefag.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj kl. 10:41 af Moderatoren

Det er interessant at "Stygotius" ikke vil hjælpe, men kun komme med spydige kommentarer. På dette sociale medie har vi disse betingelser og regler, som du bedes følge: https://www.studieportalen.dk/information/terms/forumthread

Og nej, dansk er ikke obligatorisk undervisningsfag.


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. maj kl. 12:16 af Stygotius

Der er ikke tale om en spydig kommentar men om et citat/en erkendelse fra trådstarteren selv.

I øvrigt:

"Nu kan den studerende vælge enten 2 eller 3 fag.  Alle studerende skal vælge enten dansk, matematik eller naturfag, samt 1 eller to fag yderligere."

(https://da.wikipedia.org/wiki/Linjefag) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj kl. 12:23 af Moderatoren

Det var din "forståelse", som du skrev nedenunder. 

Ja, netop, det er ikke obligatorisk.

I øvrigt er der kommet ny lov efter 2007. Og der kommer igen snart en ny.

Jeg har skrevet før, at jeg ikke gider se din kritik af folkeskolelærere. Det bringer ikke noget godt med sig. Den er i øvrigt også helt på månen. Folkeskolelærere gør det skidegodt. Du kan læse folkeskolens formål og fælles mål for de enkelte fag for at sætte dig ind i folkeskolelærernes arbejde. Du kan melde dig som vikar for selv at prøve det, hvis det har interesse. Held og lykke.


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. maj kl. 13:14 af Stygotius

Hvad du privat gider og ikke gider, er ikke relevant for dit arbejde.

Ikke engang en folkeskolelærer vil formodentlig kunne lære dig at stave til "på månen" (Hvis dette har været hensigten  -hvad det end skal betyde).

"Efter kritik af hvor meget de studerende kunne nå at lære i det enkelte linjefag, når de havde fire, blev antallet igen reduceret med den nye lov fra 2007. Nu kan den studerende vælge enten 2 eller 3 fag. Alle studerende skal vælge enten dansk, matematik eller naturfag, samt 1 eller to fag yderligere. Efter 1998 har det status som et bachelor–fag.".

(Fra folkeskolens formålsparagraf)  "Stk. 2. Eleverne skal i faget dansk styrke deres beherskelse af sproget" Man kan roligt sige at folkeskolelærere langt fra har vist sig at have de  faglige forudsætninger for dette vigtige arbejde. 

Det er sandsynligt at folk med begrænsede faglige ressourcer finder at folkeskolelærere "gør det skidegodt" -og vil udtrykke  sig således, men det gælder ikke mennesker med en vis faglig indsigt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj kl. 13:15 af SebastianHej

Det 14 år siden

Brugbart svar (1)

Svar #10
20. maj kl. 13:17 af Stygotius

???


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. maj kl. 08:36 af Justitia

God underholdning :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. maj kl. 07:22 af Moderatoren

Ja, det er utroligt med Stygotious :)

Vi lukker den bare her. Så kan det altid tages op i den næste tråd, som han vil ødelægge. Hvorfor han ikke tager sin "debat" et relevant sted, fx på folkeskolen.dk, er mig en gåde.


Tråden er låst for yderligere indlæg.