Matematik

Matematik C niveau HF?

16. april 2008 af thechick (Slettet)
Hej... Jeg er måske ikke så skarp i matematik eller rettere det er jeg ikk ;o( ..... Jeg har set at der ligger vejlende eksamensopgaver med løste opgaver på niveau A og B men ikke C? hmmm... Jeg har forsøgt at lave nogle af denm jeg har i hæftet HF c-niveau og kunne godt tænke mig hvis der var andre der også havde lave det .... At jeg måske kunne få mulighed for at se det så jeg kunne rette mine opgaver...
Det ville hjælpe mig en hel del så jeg håber der er nogen der kan hælpe mig.... ;O)

Og mange tak på forhånd ....

Brugbart svar (3)

Svar #1
16. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvis du har nogle opgaver, som du er meget i tvivl om, kan du jo skrive dem ind her i forummet. Så kan vi guide dig..

Svar #2
16. april 2008 af thechick (Slettet)

Det takker jeg mange gange for ..... Jeg tror bare der er mange jeg nok ikke helt forstår som jeg skrev er det absolut ikk min stærke side... heh

Jeg bliver også hurtigt forvirret af de tegn i skriver sqt og andet jeg forstår ikk dem alle ;O(

Men så sender jeg opgaver her også kan i måske guide mig igennem som du siger ......

Jeg skriver lige en opgave som jeg er lidt i tvivl om i en ny besked så ;O)

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2008 af Sherwood (Slettet)

sqrt - square root - kvadratrod

Svar #4
16. april 2008 af thechick (Slettet)

opg. 1003 Vejlende eksamensopgave hæfte HF C-niveau...

Formlen for overfaldearealet af en kugle er A=4*PI*r^2, hvor A er kuglens overfladeareal og r den radius.

a. Bestem radius af en kugle med overfladearealet i 1000 cm2...

Det jeg har lavet er ....

1000cm2 = 4*3,14*r^2 så har jeg ganget 4 med 3,14 og

1000cm2 = 12,56 * r^2 og jeg ved at det modsatte af potens er kvadratrod
så derfor

kvadratrod (1000/12,56) = 9,26

det jeg så vil høre omkring denne her er om det er korrekt ;O)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Fremgangsmåden er korrekt, ja. Dog må du ikke lave pi om til 3,14!! Pi er et tal som alle andre, og det må du ikke ændre på. Pi er nemlig ikke lig med 3,14. Det er kun en tilnærmelse.

sqrt(1000/4pi)=9,26

Desuden er det matematik og ikke fysik, så du skal bare glemme enheden (cm2)

Brugbart svar (1)

Svar #6
27. november 2009 af mamic (Slettet)

 Men sqrt(1000/4pi)= 8.92 og ikke 9,26


Skriv et svar til: Matematik C niveau HF?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.