Matematik
funktioner
16. april 2008 af
Alcone (Slettet)
Begrund, hvilke af funktionerne
g(x)= 0,34*1,27^x , h(x)=3,41*0,72^x og k(x)=7,2*4,2^x , der er voksende og bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f, der har vækstrate 20% og for hvilken f(0)=10.
Hvordan kan man "begrunde" hvilke af de tre funktioner som er voksende eller ej. Er de alle sammen ikke voksende, da alle de tre tal/forskrifter ikke er negative, men positive.
Jeg forstår ikke det sidste man skal gøre med at bestemme en forskrift. Hvordan kan man gøre det, når man kun får oplyst en vækstrate på 20% og f(0)=10. Er det nok til at bestemme en forskrift og hvis ja.. hvordan gør man det så?
Håber der er nogen som kan hjælpe?
g(x)= 0,34*1,27^x , h(x)=3,41*0,72^x og k(x)=7,2*4,2^x , der er voksende og bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f, der har vækstrate 20% og for hvilken f(0)=10.
Hvordan kan man "begrunde" hvilke af de tre funktioner som er voksende eller ej. Er de alle sammen ikke voksende, da alle de tre tal/forskrifter ikke er negative, men positive.
Jeg forstår ikke det sidste man skal gøre med at bestemme en forskrift. Hvordan kan man gøre det, når man kun får oplyst en vækstrate på 20% og f(0)=10. Er det nok til at bestemme en forskrift og hvis ja.. hvordan gør man det så?
Håber der er nogen som kan hjælpe?
Svar #1
16. april 2008 af josemaria (Slettet)
Kig på de forskellige a-værdier; er a>1 betyder det at funktionen er voksende.
Svar #2
16. april 2008 af josemaria (Slettet)
"f(0)=10 med en vækstrate på 20%"
Eksponentiel funktion:
y=b*a^x
vækstrate=a=1,2, da den er på 20%
Der står nu:
y=b*1,2^x
Du indsætter nu dit punkt (0;10), så b kan isoleres, så har du din forskrift.
Eksponentiel funktion:
y=b*a^x
vækstrate=a=1,2, da den er på 20%
Der står nu:
y=b*1,2^x
Du indsætter nu dit punkt (0;10), så b kan isoleres, så har du din forskrift.
Skriv et svar til: funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
