Matematik

løsning af en ligning

19. april 2008 af Skat1 (Slettet)
hvad løser jeg denne ligning:
4x^2 = 100 ?
på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2008 af andersbm (Slettet)

Først så kan du dividere med 4 på hver side dvs.

x^2 = 25 Her har du divideret med 4 på hver side.

Så for at fjerne potensen i anden tager du den anden rod på hver side, altså kvadratroden:

x=sqareroot(25)=5

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

#1 Du glemmer, at x=-5 også er en løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2008 af andersbm (Slettet)

nå ja...men i min verden er det en selvfølgelighed..

Svar #4
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

nåå okay nu prøver jeg lige selv:

x^2=9
x^2/x^2=9/x^2
x^2=6^2?

også skal jeg tage sqareroot? af 36?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2008 af delidolu (Slettet)

#4

præcis :)

Svar #6
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

godt :)
hvad med den her
3x^^2 - 12x = 0

skal jeg bruge nulreglen???

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

Brug nulreglen.


Alternativt kig på:
http://peecee.dk/upload/view/109934
Som omhandler andengradsligninger og andengradsuligheder.

Svar #8
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

mange tak :)

3x^2-12x=0 -> 3x^2(x-1)=0
rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

3x^2-12x=0
<=> del igennem med 3
x^2-4x=0
<=>
x(x-4)=0
<=>
x=... v x=...


(men ellers kig på det link, der er eksempler på, hvorledes dette regnes)

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. april 2008 af gudrid (Slettet)

øhh hvad for et niveu er det der ? b ? siger mig nul og har valgt det til næste år :/

Svar #11
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

den dur vidst ikke lige pt.
hva er det som jeg mangler at regne ud nu?

Svar #12
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

det her er c niveu..

Svar #13
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

niveau*

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

#10 Andengradsligninger er vist c-niveau.

#11 Du mangler lige det sidste trin, hvor nulreglen kommer i brug.

Svar #15
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

3x^2-12x=0
<=> del igennem med 3
x^2-4x=0
<=>
x(x-4)=0
<=>
x=... v x=...

skal jeg bare gange over kors nu så?

Svar #16
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

både x=0 pg y =0 ?

Svar #17
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

og*

Brugbart svar (0)

Svar #18
19. april 2008 af dnadan (Slettet)

Kig på nulreglen. Så vil du se, hvad du skal gøre..

(igen kig på linket, som virker fint)

Svar #19
19. april 2008 af Skat1 (Slettet)

det ser godt nok indviklet ud:s
kan du ikke forklare mig hvad jeg skal gøre :)?

Brugbart svar (0)

Svar #20
19. april 2008 af Sherwood (Slettet)

3x^2-12x=0
<=> del igennem med 3
x^2-4x=0
<=>
x(x-4)=0

Her er du nået til!

Herefter bruger du nulreglen. Det vil altså sige, at hvis ligningen skal give 0 må enten det ene eller det andet led give 0. Altså:

x=0 v x-4=0

Dermed:

x=0 v x=4

Kan du forstå det, eller vil du have en yderligere forklaring?

Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.