Matematik

Lidt hjelp til noget matematik her og nu

07. september 2004 af hrskitzo (Slettet)
Hej
Sidder og laver nogle matematik opgaver man har fået nogle problemer med disse tre opgaver:

a)

Det skæve tårn i Pisa er 55,2 m højt og afviger 4,27 m fra lodret.

Beregn den spidse vinkel (hældningsvinklen), som tårnet danner med lodlinjen.

Tårnet har ikke altid været så skævt som nu.

Hvor meget afveg tårnet fra lodlinjet, da hældningsvinklen kun var 1,0 grader?


b)

Beregn koordinatsættet til toppunktet for parablen med ligningen.
y= 1/3x^2 + 2x + 3


c)

En cirkel har clignigningen
x^2 + y^2 + 10x - 14y - 7 = 0

Bestem cirklens radius og koordinatsættet til dens centrum.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2004 af Damon (Slettet)

b) d = b^2-4*a*c = 2^2 - 4*(1/3)*3 = 4 - 4 = 0

T(-b/2a , -d/4a) = (-2/2*(1/3) , -0/4*(1/3)) = (-3,0)

c)
x^2 + y^2 + 10x - 14y - 7 = 0 <=>
(x+5)^2 + (y-7)^2 = 7 + 5^2 + (-7)^2 <=>
(x+5)^2 + (y-7)^2 = 7 + 25 + 49 <=>
(x+5)^2 + (y-7)^2 = 81 <=>
(x+5)^2 + (y-7)^2 = 9^2
-
Ved kendskab til den generelle forskrift for en cirkel (x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2 (hvor (a,b) er centrum og r er radius) kan cirklens radius og centrum let aflæses.
r = 9
C = (-5,7)

Svar #2
07. september 2004 af hrskitzo (Slettet)

Hvad med opgave a??? Er det nogle som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Du skal finde hypotenusen i en retvinklet trekant med kateterne 55,2 og 4,27. Tegn evt. en skitse, så du bedre ser sammenhængen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2005 af Atky (Slettet)

3# forstår ikke helt hvilken vinkel man skal beregne for jeg aner ikke hvad en lodlinje er

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2005 af 2fast4you (Slettet)

en lodlinie er vist en lodret linie.! en line med et log i enden, det vil jo hinge lige hvir man holder den ned fra f.eks. det skævetårn i pisa

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2005 af Atky (Slettet)

altså den vinkel man skal beregne er vinkel B hvis man siger at den vinkelrette linjes vinkel er C ik?

Brugbart svar (1)

Svar #7
27. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)

Den spidse vinkel findes vha. sinus-reglen: sin(A)?=a/c, hvor vilken A er hældningsvinklen, a er afvigelsen fra ledlinjen, 4,27, og c er tårnets højde:
sin(A)=4,27/55,2<-> a=sin^-1(4,27/55,2)=4,44grader

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2005 af Atky (Slettet)

ja men er c lodlinjen ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. februar 2005 af Atky (Slettet)

lodlinjen må være b ik= 55,2?

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2005 af Atky (Slettet)

har et spørgsmål til når man beregner hvormeget tårnet afveg da hældningsvinkeln var 1,0grader, så er højden vel den samme som før ik altså= 55,2?

Skriv et svar til: Lidt hjelp til noget matematik her og nu

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.