Matematik

Omskriv brøk til 2. grads ligning?

20. april 2008 af xZander (Slettet)
Hej derude, skal bruge lidt hjælp igen..

har en brøk som jeg skal lave om til andengrads ligning

den lyder: x^2+4x = x-1
3 2

en formel eller eksempel til udregning ville være superb :)

p.fh. tak!

Svar #1
20. april 2008 af xZander (Slettet)

Hov skriver lige brøkken igen!

(x^2+4x) / 3 = (x-1) / 2

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2008 af Isomorphician

gang igennem med 6

Svar #3
20. april 2008 af xZander (Slettet)

Ender op med 12x^2 + 30x = -18, men kan ikke komme videre :o)

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2008 af Isomorphician

(x^2 + 4x)/3 = (x-1)/2
6((x^2 + 4x)/3) = 6((x-1)/2)
(6x^2 + 24x)/3 = (6x-6)/2
2x^2 + 8x = 3x - 3
2x^2 + 5x + 3 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2010 af Kurdi91 (Slettet)

hvorfor bliver det

2x^2 til sidst og ikke 6x^x, hvornår og hvordan reducere du til 2x^2 igen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2010 af Isomorphician

(6x2)/3 = 2x2


Skriv et svar til: Omskriv brøk til 2. grads ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.