Matematik
Bestem længden af katete
20. april 2008 af
cloudo (Slettet)
I en retvinklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.
Bestem længden af den korteste katete.
jeg forstår ikke spørgesmålet, hvad mener de med "hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete" og hvordan skal jeg løse det?
Bestem længden af den korteste katete.
jeg forstår ikke spørgesmålet, hvad mener de med "hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete" og hvordan skal jeg løse det?
Svar #1
20. april 2008 af sigmund (Slettet)
Kald længden af den korteste katete for a, og den længste katete b; længden af hyotenusen kalder vi c. Trekanten er retvinklet, så vi har a²+b²=c²; den længste katete er tre gange så lang som den korteste, dvs. b=3*a; og hypotenusen er tre enheder længere end den korteste katete, dvs. c=a+3. Du har nu tre ligninger; se om du kan bestemme a, b og c.
Skriv et svar til: Bestem længden af katete
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
