Matematik
sætte ind i en formel
20. april 2008 af
louisedd (Slettet)
For en bestemt kobbertråd kan sammenhængen mellem den elektriske modstand og temperaturen udtrykkes ved formlen
y = 0,218x+56
hvor x er temperaturen (målt i o C), og y er modstanden (målt i Ohm).
b) Ved hvilken temperatur er modstanden 65 Ohm?
sætter jeg så 65 ind der hvor der står x?
y = 0,218x+56
hvor x er temperaturen (målt i o C), og y er modstanden (målt i Ohm).
b) Ved hvilken temperatur er modstanden 65 Ohm?
sætter jeg så 65 ind der hvor der står x?
Svar #1
20. april 2008 af cloudo (Slettet)
y er modstanden (målt i Ohm).
65 Ohm insættes på y's plads
og brug: solve(65=0,218x+56,x)
til at finde x temperaturen (målt i o C)
65 Ohm insættes på y's plads
og brug: solve(65=0,218x+56,x)
til at finde x temperaturen (målt i o C)
Svar #3
20. april 2008 af cloudo (Slettet)
y = modstanden (målt i Ohm)
og du har 65 Ohm.
dvs. y = 0,218x+56 bliver til 65 = 0,218x + 56
x = temperaturen (målt i o C)
brug solve så ved du hvad temperatur eller x er.
og du har 65 Ohm.
dvs. y = 0,218x+56 bliver til 65 = 0,218x + 56
x = temperaturen (målt i o C)
brug solve så ved du hvad temperatur eller x er.
Skriv et svar til: sætte ind i en formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
