Matematik
procent
20. april 2008 af
louisedd (Slettet)
Opg. 4
Sammenhængen mellem indtagelse af frugt og grønt gennem længere tid og det årlige antal kræftdødsfald i Danmark kan beskrives ved modellen
y = 225 000 · x-0,5,
hvor y angiver det årlige antal kræftdødsfald i Danmark, og x angiver det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt i gram.
a) Hvor mange procent ville det årlige antal kræftdødsfald være mindre, hvis det daglige indtag af frugt og grønt var 20% større?
har ingen anelse?
Sammenhængen mellem indtagelse af frugt og grønt gennem længere tid og det årlige antal kræftdødsfald i Danmark kan beskrives ved modellen
y = 225 000 · x-0,5,
hvor y angiver det årlige antal kræftdødsfald i Danmark, og x angiver det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt i gram.
a) Hvor mange procent ville det årlige antal kræftdødsfald være mindre, hvis det daglige indtag af frugt og grønt var 20% større?
har ingen anelse?
Svar #1
20. april 2008 af Isomorphician
"20 % større" = 120 % = 1,2
Se på hvad der sker med y-værdien hvis du indsætter 1,2 på x's plads.
Se på hvad der sker med y-værdien hvis du indsætter 1,2 på x's plads.
Svar #2
20. april 2008 af louisedd (Slettet)
den giver 205395,9591?
dividerer jeg så det med de 225000 og ganger med 100? for at få hvor mange procent det er mindre?
dividerer jeg så det med de 225000 og ganger med 100? for at få hvor mange procent det er mindre?
Svar #4
20. april 2008 af Isomorphician
Det er lige meget med de 225.000, det eneste der har påvirkning på y's værdi er x.
1,2^-0,5 = 0,91287
Der ville altså dø 1-0,91287 = 0,08713 = 8,713 % færre.
1,2^-0,5 = 0,91287
Der ville altså dø 1-0,91287 = 0,08713 = 8,713 % færre.
Skriv et svar til: procent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
