Fysik
Kugle på skråplan
20. april 2008 af
Potus (Slettet)
Hej,
Jeg har endnu en fysik opgave, som jeg ikke kan finde rundt i!
http://peecee.dk/upload/view/110223
Først tænkte jeg at, hvis man plottede det hele ind som en ret linje, og så fandt hældningstallet, så fik man accelerationen. Men det duer ikke.
Jeg er også lidt forvirret mht begyndelsesfart og begyndelsessted. Farten må da i starten være 0 m/s ? og stedet må da også være 0 ?
Jeg har endnu en fysik opgave, som jeg ikke kan finde rundt i!
http://peecee.dk/upload/view/110223
Først tænkte jeg at, hvis man plottede det hele ind som en ret linje, og så fandt hældningstallet, så fik man accelerationen. Men det duer ikke.
Jeg er også lidt forvirret mht begyndelsesfart og begyndelsessted. Farten må da i starten være 0 m/s ? og stedet må da også være 0 ?
Svar #1
20. april 2008 af peter lind
Med konstant acceleration gælder s=½at^2+v0t+s0, hvor a er accelerationen v0 er hastigheden til tiden 0 og s0 er s til tiden 0. Du skal bruge regressionsanalyse på de data, der er nævnt i opgaven, for at finde a, v0 og s0.
Svar #2
20. april 2008 af Potus (Slettet)
regression - Ja jeg har prøvet mig lidt frem, men er vist ikke rigtig kommet videre. Har prøvet med eksponentiel regression. Det giver en fin kurve osv, men jeg ved ikke hvordan jeg kommere videre derfra :S
Svar #3
21. april 2008 af Lurch (Slettet)
Hvis du kigegr nærmere på ligningen for en et konstant accelereret bevægelse, som angivet af Peter Lind,
S(t) = (1/2)*a*t^2 + v0*t + S0
kan du se at sammenhængen mellem sted og tid er givet ved et andengradspolynomie. Du skal altså bruge regression efter et andengrads polynomie, ikke eksponentiel. Lommeregneren vil da give dig koefficienterne, a, b og c,
y = ax^2 + bx + c
Sammenhold dette med dit udtryk for S(t) og bestem de relevante størrelser
S(t) = (1/2)*a*t^2 + v0*t + S0
kan du se at sammenhængen mellem sted og tid er givet ved et andengradspolynomie. Du skal altså bruge regression efter et andengrads polynomie, ikke eksponentiel. Lommeregneren vil da give dig koefficienterne, a, b og c,
y = ax^2 + bx + c
Sammenhold dette med dit udtryk for S(t) og bestem de relevante størrelser
Skriv et svar til: Kugle på skråplan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
