Kemi
basisk esterhydrolyse
22. april 2008 af
andersbm (Slettet)
Jeg har en OH som man lader reagere ethylethanoat og jeg får at vide at reaktionenen er af 1.orden mht. til begge reaktanter.
1) Hvorfor kan reaktionen ikke forløbe beggge veje?
Det er fordi at det er en stærk base som reagerer fuldstændigt.
2) foreslå en simpel metode(måske ikke særlig nøjagtigt til at beregne koncentrationen af en af reaktanterne?
Her tænker jeg da det er en stærk base måle pH og så regne modsat i pOH=-log(OH) -->pH=14-pOH
3) opskriv hastighedsudtrykket og brug dette til at opstille differentialligningen for reaktionshastigheden:
v=k*[ethylethanaoat]^1*[OH]^1
-d[OH]/dt = k*[ethylethanoat]*[OH]
Er jeg på rette vej?
1) Hvorfor kan reaktionen ikke forløbe beggge veje?
Det er fordi at det er en stærk base som reagerer fuldstændigt.
2) foreslå en simpel metode(måske ikke særlig nøjagtigt til at beregne koncentrationen af en af reaktanterne?
Her tænker jeg da det er en stærk base måle pH og så regne modsat i pOH=-log(OH) -->pH=14-pOH
3) opskriv hastighedsudtrykket og brug dette til at opstille differentialligningen for reaktionshastigheden:
v=k*[ethylethanaoat]^1*[OH]^1
-d[OH]/dt = k*[ethylethanoat]*[OH]
Er jeg på rette vej?
Skriv et svar til: basisk esterhydrolyse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
