Matematik

ekspontielle funktioner

23. april 2008 af Lisa02 (Slettet)
man man har f, som er f(12)=5,5 og f(13)=2,3 og man så man bestemme f.eks. f(2), hvordan gøre man det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2008 af dnadan (Slettet)

Opstil 2 ligninger med to ubekendte og løs ligningssystemet, hvorefter du nu har den eksponentiellefunktion igennem de to punkter.

Svar #2
23. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

det kan jeg ikke se, hvordan jeg skal gøre det her?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=b*a^x

indsæt dine to punkter, herved har du to ligninger med to ubekendte.

Svar #4
23. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

Altså nu har jeg gjort det på en anden måde. Jeg har regnet hele forskriften ud. Hvad skal man så gøre, når man f.eks. skal bestemme f(10) ?

Svar #5
23. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

så man så sætte den x'værdi ind et sted?

Det må så nok være ved a^x?

Skriv et svar til: ekspontielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.