Matematik

ligning

23. april 2008 af Nineb (Slettet)
Hej, har endnu en opgave jeg ikke helt forstår hvordan jeg skal løse eller bare starte på.

http://peecee.dk/upload/view/110592

tænkte først på at løse den som en andengradsligning, men det ser lidt svært ud da der er to ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2008 af dnadan (Slettet)

hint: d=0

Svar #2
23. april 2008 af Nineb (Slettet)

jamen så er der en løsning. Jeg ved at det giver 4 (fået det af vide)
men jeg kan ik rigtig bruge så få oplysninger til at finde dette, godt nok at d=0 men hva ellers?


Svar #3
23. april 2008 af Nineb (Slettet)

-4 giver det

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv nu at regne lidt på det. (vis dine beregninger herinde)

Svar #5
23. april 2008 af Nineb (Slettet)

jeg kan benytte mig af at x= -b/2a, hvilket vil give en løsning.

x= -kx/2*kx^2= -1/2kx

et bud, men det giver slet ik noget der ligner -4. Det irretere mig at jeg ik rigtig har nogle tal at gøre brug af, er ik så god til det med bogstaver

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2008 af dnadan (Slettet)

Jeg skrev jo, at d=0, benyt dette til at bestemme k! Toppunktsformlen skal du ikke bruge.

Svar #7
23. april 2008 af Nineb (Slettet)

hva med x, den er også ukendt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2008 af badooo (Slettet)

d = k^2 - 4*k*(-1) <=> d = k ^2 + 4k

Sæt den lig 0 og løs som en alm. ligning af 2. grad..

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.