Matematik
Funktion - forklaring
23. april 2008 af
Christiane.k (Slettet)
Hej.
Jeg har denne lille opgave:
Intro:
I stratosfæren kan trykket (målt i mb) for højder mellem 11 km og 25 km beskrives ved en funktion som er givet ved regneforskriften:
f(x) = 226e^(-0.157(x-11))
hvor x angiver højden (målt i km.)
Hvordan ville i gøre, hvis i skulle beskrive hvordan trykket ændrer sig med højden, hvis man også skal inddrage tallet 226 i sin beskrivelse ?
Jeg skal ikke aflevere denne opgave, men skal blot bruge den til videre øvelse og "skabelon"..
Jeg håber derfor, at der er nogen, som gider hjælpe :D
Mange Hilsner
C.
Jeg har denne lille opgave:
Intro:
I stratosfæren kan trykket (målt i mb) for højder mellem 11 km og 25 km beskrives ved en funktion som er givet ved regneforskriften:
f(x) = 226e^(-0.157(x-11))
hvor x angiver højden (målt i km.)
Hvordan ville i gøre, hvis i skulle beskrive hvordan trykket ændrer sig med højden, hvis man også skal inddrage tallet 226 i sin beskrivelse ?
Jeg skal ikke aflevere denne opgave, men skal blot bruge den til videre øvelse og "skabelon"..
Jeg håber derfor, at der er nogen, som gider hjælpe :D
Mange Hilsner
C.
Svar #1
23. april 2008 af Daniel TA (Slettet)
Jeg har selv lavet denne opgave engang, og en god idé er at tegne grafen..
Men jeg har sagt, at når x=11, så bliver f(x)=226.. Og da grafens værdimængde er fra 11km - 26km, så er det så at sige startværdien for grafen, hvis du forstår
Men jeg har sagt, at når x=11, så bliver f(x)=226.. Og da grafens værdimængde er fra 11km - 26km, så er det så at sige startværdien for grafen, hvis du forstår
Skriv et svar til: Funktion - forklaring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
