Matematik
To ligninger
24. april 2008 af
mm :) (Slettet)
4x+6=3x+6
2(x-3)=3(x+1)
Hvordan løser man dem?
2(x-3)=3(x+1)
Hvordan løser man dem?
Svar #1
24. april 2008 af mathon
2(x-3)=3(x+1)
(2x-6) = (3x+3) ....da a(b+c) = ab+ac
og
2x-6 = 3x+3....da plus-parenteser hæves uden videre
(2x-6) = (3x+3) ....da a(b+c) = ab+ac
og
2x-6 = 3x+3....da plus-parenteser hæves uden videre
Svar #2
24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
#1 vil du ikke kigge ind på bestemmelse i matematik :)
Svar #3
24. april 2008 af Lærke3400 (Slettet)
Det kan slet ikke betale sig at gange ind i den øverste opgave.
4x+6=3x+6 <=>
4x+6-6-3x = 3x+6-6-3x <=>
x = 0
Den anden opgave kan reduceres yderligere end der står i #1:
2x-6 = 3x+3 <=>
2x-6-2x-3 = 3x+3-2x-3 <=>
-3 = x <=> x = -3
4x+6=3x+6 <=>
4x+6-6-3x = 3x+6-6-3x <=>
x = 0
Den anden opgave kan reduceres yderligere end der står i #1:
2x-6 = 3x+3 <=>
2x-6-2x-3 = 3x+3-2x-3 <=>
-3 = x <=> x = -3
Skriv et svar til: To ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
