Matematik

udtryk z ved x... ?

24. april 2008 af skole-pigen (Slettet)
Hej alle!
Min opgave lyder:
Om tre variable x, y og z oplyses følgende:
z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale, og
y er 10, når x er ½.
a) Udtryk z ved x.

Er der nogen, der kan give mig et lille hint?? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af ibibib (Slettet)

z=3y og
y=k/x.

Beregn først k.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Der er så mange andre tråde med dette spørgsmål ... :)

Svar #3
24. april 2008 af skole-pigen (Slettet)

k = (x*z)/3


Og derfra skal man så bare isolere z, så:
z(x) = (3*k)/x .. ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=478208

Mvh

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2008 af ibibib (Slettet)

y=k/x
10=k/½
5=k.


z=3y og
y=5/x.

Svar #6
24. april 2008 af skole-pigen (Slettet)

ok nu forstår jeg, mange tak! :)

Skriv et svar til: udtryk z ved x... ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.