Matematik

rente

08. september 2004 af sbj (Slettet)
en størrelse ændrer sig i 3 på hinanden følgende år med henholdsvis 7.1% , 12.5% , -4.0%

beregn den gennemsnitlige årlige procentvise ændring i denne 3-års periode.

Hvordan regnes den og stilles op

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2004 af Mads^^ (Slettet)

summér og divider

Svar #2
08. september 2004 af sbj (Slettet)

det siger mig ikke lige så meget lidt mere hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2004 af madsbs (Slettet)

(7,1+12,5+(-4,0)/3= svaret i procent

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2004 af madsbs (Slettet)

Rettelse:
7,1+12,5-4,0)/3= svaret i procent

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2004 af erdos (Slettet)

Rettelse:
(7,1+12,5-4,0)/3= svaret i procent

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2004 af frodo (Slettet)

NEJ!!!!!!!!!!!!!!!

så let går det altså ikke.

Den gennemsnitlige rente findes ved at gange de tre rentesatser sammen og derefter tage kubikroden af dette. Formlen burde stå i din formelsamling.

Formlen lyder:

((1+r1)(1+r2)(1+r3)+...+(1+rn))^(1/n)

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2004 af erdos (Slettet)

Rettelse:
Alt ovenstående er forkert!

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2004 af frodo (Slettet)

bortset fra mit!

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2004 af erdos (Slettet)

øv... frodo var sgu hurtigst. I #6 står den rigtige metode...

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2004 af erdos (Slettet)

frodo var hurtigst igen....

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2004 af madsbs (Slettet)

Ja, jeg må bøje mig ,når jeg springer over hvor gærdet er lavest;-)
Ingen tvivl om, at #6 SKAL bruges.
Er vist helt ved siden af mig selv idag.

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2004 af madsbs (Slettet)

Men nu jeg er godt i gang med at være blank:


Hvis R=S^a, S=1+BK^y og K=At^p+b, hvad er udtrykket for dR/dt? (tror jeg nok spørgsmålet lyder på dansk; mit bog er norsk, hvilket godt kan forvirre en smule)
Kan det passe at man skal skrive funktionen sammen således at den hedder:
R=(1+B(At^p+b)^y)^a ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2004 af madsbs (Slettet)

R=(1+B(A(t^p)+b)^y)^a

en parentes er tilføjet; det er At opløftet i p

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. september 2004 af erdos (Slettet)

Ja... Det vil jeg da sige er rigtigt!

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. september 2004 af madsbs (Slettet)

Nå ja det må vel bare være:
(dR/dS)(dS/dK)(dK/dt)=(a*S^a-1)(y*B*K^y-1)(p*A*t^p-1), ikke sandt?

Brugbart svar (0)

Svar #16
08. september 2004 af madsbs (Slettet)

Hmm hvilket er så rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #17
08. september 2004 af madsbs (Slettet)

Tjoh, det siger facitlisten i hvert fald, at det er. Men fremgangsmåden ved jeg sæføli ikke helt om den er ok. Selvom jeg da vil mene, at man finder den afledede funktion i forhold til henholdvis S, K og t.

Skriv et svar til: rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.