Matematik
Hvordan man finder højden af trekant vha. beregning?
09. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
Er der nogle, som kender en formel til, hvordan man finder den præcise højde i en ligebenet trekant vha. en formel? F.eks. hvis alle siderne er på 6,7?
Svar #1
10. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)
hvis alle siderne er ens, så er alle vinklerne 60
så kan du sige
højde = sin60*sidelængde
så kan du sige
højde = sin60*sidelængde
Svar #2
11. marts 2003 af Atheist (Slettet)
du kan også udnytte pythagoras da højden er vinkelret på grundlinjen:
(Sidelængden = L)
( L^2-(½L)^2 )^½
Også en mulighed
-Atheist
(Sidelængden = L)
( L^2-(½L)^2 )^½
Også en mulighed
-Atheist
Skriv et svar til: Hvordan man finder højden af trekant vha. beregning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
