Fysik

udregning

26. april 2008 af Lisa02 (Slettet)
Når man skal udregne følgende:

h*f=E_n-E_m

kender jeg jo kun h, som Plancks kosntant, hvordan skal jeg komme frem til de andre værdier?

Eller man kender vel nok også E_n, hvis vi f.eks. siger, at den hopper fra anden skal?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2008 af Kurro (Slettet)

Jeg forstår ikke helt spørgsmålet. Du kan ikke regne noget ud, hvis du ikke kender noget til energiniveauerne En og Em.
Heldigvis kan disse findes i en databog eller nettet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2008 af Kurro (Slettet)

I følge Bohrs atommodel gælder der (tilnærmet) for hydrogenatomet.

En=-13,5984/(n^2)

Svar #3
26. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

#2, kan denne formlen:
En=-13,5984/(n^2) også skrives på en anden smart måde? Måkse Rydbergs formel?

Men jeg kan ikke helt se, hvorfor man får det som et negativt da, da den formel du har skrevet er skrevet som følgende: E_n=(K/n^2) og indsætter man de værdier ind, giver det et positivt tal, f.eks.:

K = 13,606 eV

En=K/(n^2)<=>

En=(13,606)/1^2 <=> 13,606 eV

Svar #4
26. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

Det må være denne:

E_n=-h*c*R_h*(1/n^2) <=>

E_n=(-6,63*10^-3 J*s)*(3,0*10^8 m/s)*(1,097*10^7)*(1/1^2)= -2,18193*10^-18 J =13,62 eV


Skriv et svar til: udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.