Matematik
At afkode en ligning
26. april 2008 af
Torben2 (Slettet)
Hej, jeg har fået en opgave, hvor jeg udfra en ligning skal aflæse et punkt på linjen og en normalvektor. Jeg er med på, at det skal foregå ud fra formlen a(x-xo)+b(y-yo)=0, men jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal gribe opgaven an? Håber i vil hjælpe.
a) 2x-3y=5
b) y=(2/3)x-2
På forhånd tak.
a) 2x-3y=5
b) y=(2/3)x-2
På forhånd tak.
Svar #1
26. april 2008 af nobs (Slettet)
a:
2x-3y=5
-3y = 5 - 2x
y = -0,6 + 1,5x
så kan det løses grafisk. Den skærer y i - 0,6 og går 1,5 op, hvergang du går en til højre.
2x-3y=5
-3y = 5 - 2x
y = -0,6 + 1,5x
så kan det løses grafisk. Den skærer y i - 0,6 og går 1,5 op, hvergang du går en til højre.
Svar #2
27. april 2008 af Torben2 (Slettet)
Tak for svaret, men det var ikke lige den slags svar jeg var ude efter. Jeg har muligvis udtrykt mig uklart, men opgaven lød på at finde et punkt på linjen SAMT finde en normal vektor. Jeg tror meningen er at man skal bruge formlen a(x-xo)+b(y-yo), hvor a og b udgør hhv. 1. og 2. koordinaten for normalvektoren, mens xo og yo udgør punktet.
Skriv et svar til: At afkode en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
