Matematik

Hvordan løses de her?

27. april 2008 af HolmPeter (Slettet)
Hvordan løses disse opgaver, og ja jeg har forsøgt men er helt lost, ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre.

første:

En retvinklet trekant med kateterne a og a+3 har arealet 14, bestem a.


anden:

Bestem den største y-værdi for andengradspolynomiet;
y = -x^2+4x+1

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

1
hint: a*(a+3)*1/2=14

2
hint: toppunktet

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2008 af badooo (Slettet)

1)

A_trekant = 0,5*h*g
0,5a*(a+3) = 14

Gang ud og løs som en alm. 2.gradsligning.


2)
Bestem toppunktets y-koordinat.

Svar #3
27. april 2008 af HolmPeter (Slettet)

vidste jeg godt. men kan da lige skrive hvad jeg har prøvet på, så kan du måske rette mig? :)

1)

a*(a+3) = 28
a^2-3 = 28
a^2 = 25
a = 5 . er det rigtigt? er jeg bare ikke helt sikker på :) ..


2)
y = -x^2+4x+1..

----------

Xt = - b/2a .
Xt = - 4/2*1
Xt = -2 - Toppunktets førstekordinat, ikke?

-------

Yt = 1 * -2^2 - 2 + 1
Yt = -5 = hvilket så er svaret. men hvor gør jeg fejl, det skal give 5.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2008 af badooo (Slettet)

1:
Du laver en fejl, når du ganger parantesen ud.

a*(a+3) = a^2 + 3a

Hvorfor skifter du fortegn midt i det hele?

2:
d = 4^2 - 4*(-1)*1 = 20
y_max = -d/4a = -20/4*(-1) = 20/4 = 5

Svar #5
27. april 2008 af HolmPeter (Slettet)

a^2+3a = 28

a^2 + 3a - 28 = 0

a= 1 b= 3 c = -28

d = b^2 - 4ac = 3^2 - 4*1*-28 = 121

a = -b+root(d)/2a = -3 + 11/2 = 2.5 ..

jeg kan ikke.. noget mere hjælp? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2008 af badooo (Slettet)

0,5a*(a+3) = 14
=
0,5a^2 + 1,5a = 14
<=>
0,5a^2 + 1,5a - 14 = 0

Løs den..

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

se:
http://peecee.dk/upload/view/111300
for løsning af andengradsligninger

Svar #8
27. april 2008 af HolmPeter (Slettet)

a = 0.5 b = 1,5 c = -14..

D= 1.5^2 -4*0.5*-14 = 30,25


a= -1.5 + root(30.25)/2*0.5 = 4 .. mange tak for hjælpen ;)

Skriv et svar til: Hvordan løses de her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.