Matematik
rentesregning mangler hjælp til 2 opgaver(3 og 4 )
27. april 2008 af
-Lisa (Slettet)
Opgave 1:
Ole har siden den 1. juli 1996 sparet op til køb af en bil, og han har derfor hver måned indsat 600 kr. på en konto i banken. Kontoen bliver forrentet med 0,25 % pr. måned.
Ole beslutter sig for at købe bilen den 1. juli 1999.
Efter indbetalingen den 1. juli 1999 (efter 37 indbetalinger) ønsker han at gøre kontoen op.
1) Bestem det beløb Ole kan hæve den 1. juli 1999.
y = 600
n = 37
r = 0,025
A37 = = 35.840, 37kr.
I forbindelse med bilkøbet optager Ole den 1. juli 1999 et lån på 40.000 kr. i banken.
Renten er 0,75 % per. Måned.
Det aftales, at lånet skal tilbagebetales med 72 lige store månedlige ydelser, og den første ydelse betales den 1. august 1999.
2) Bestem den månedlige ydelse Ole skal have.
y =
Ao = 40.000
n= 72
r = 0,075
40.000 = y * = 13,26
y = 40.000 : 13,26 = 3016,59
3) Bestem den årlige rente (effektiv rente) Ole skal betale.
Lige efter Ole har betalt ydelse nr. 40, ønsker han at indfri sin restgæld på lånet.
4) Bestem restgældens størrelse.
Har problemer med opgave 3 og 4 :-S
nogen som kan hjælpe??????????
Ole har siden den 1. juli 1996 sparet op til køb af en bil, og han har derfor hver måned indsat 600 kr. på en konto i banken. Kontoen bliver forrentet med 0,25 % pr. måned.
Ole beslutter sig for at købe bilen den 1. juli 1999.
Efter indbetalingen den 1. juli 1999 (efter 37 indbetalinger) ønsker han at gøre kontoen op.
1) Bestem det beløb Ole kan hæve den 1. juli 1999.
y = 600
n = 37
r = 0,025
A37 = = 35.840, 37kr.
I forbindelse med bilkøbet optager Ole den 1. juli 1999 et lån på 40.000 kr. i banken.
Renten er 0,75 % per. Måned.
Det aftales, at lånet skal tilbagebetales med 72 lige store månedlige ydelser, og den første ydelse betales den 1. august 1999.
2) Bestem den månedlige ydelse Ole skal have.
y =
Ao = 40.000
n= 72
r = 0,075
40.000 = y * = 13,26
y = 40.000 : 13,26 = 3016,59
3) Bestem den årlige rente (effektiv rente) Ole skal betale.
Lige efter Ole har betalt ydelse nr. 40, ønsker han at indfri sin restgæld på lånet.
4) Bestem restgældens størrelse.
Har problemer med opgave 3 og 4 :-S
nogen som kan hjælpe??????????
Skriv et svar til: rentesregning mangler hjælp til 2 opgaver(3 og 4 )
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
