Matematik

Et tals betydning

28. april 2008 af MP7 (Slettet)
En funktion:

p(h) = 226e^(-0,157(h-11))

Vurdér 226's betydning er det ikke bare en konstant ? Hvad kan jeg skrive hertil?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Det afhænger, hvad p og h står for. Som du skriver det der, kan vi bare sige, at det er en konstant som ganges på en form for udvikling. Så du må opgive lidt mere.

Svar #2
28. april 2008 af MP7 (Slettet)

h angiver højden målt i km - og p angiver trykket målt i mb

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Ved en højde på 0 km er trykket lige med 226mb.

(Det er en skjult eksponentielfunktion (b=226 (startværdien)))

Svar #4
28. april 2008 af MP7 (Slettet)

Nåeh, ja :) Mange tak...

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2008 af Sherwood (Slettet)

#3 Ups. Det passer ikke. I så fald burde p(0)=0. Det gør den ikke. Kigger lige på den engang til.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Jeps. 226 er nemlig værdien i x=11.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

#6.
x=11 --> h=11

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2008 af Danielras (Slettet)

Mener jeg har set den før og det er noget med at det er en model for trykket i højden 11km og opefter. Altså starter modellen i 11km's højde, og det ses også af at p(11) netop er de 226 som altså må være trykket i starthøjden.

Svar #9
28. april 2008 af MP7 (Slettet)

er det så okay at skrive, at 226 er trykket for starthøjden ved 11 km?

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. april 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, hvis din opgaveformulering bekræfter det jeg skrev i #8. Det er altid en god idé at skrive hele opgaveformuleringen.

Skriv et svar til: Et tals betydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.