Matematik
Problematisk ligning
10. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
Klappen er gået ned og øjene er helt blanke. Har nogen et godt forslag til hvordan man griber en sådan ligning an?
150 = P*8/15 (2D^2 + 4D + 3/4 * 4^
2).
Man ønsker her at finde bredden af en tønde D. Er det korrekt at man skal issolere D? Og i så fald, hvorledes gør man det, idet D optræder flere steder i ligningen?
Er det ret banalt? Håber det er så simpelt at du hjælpe, - tusind tak på forhånd!
150 = P*8/15 (2D^2 + 4D + 3/4 * 4^
2).
Man ønsker her at finde bredden af en tønde D. Er det korrekt at man skal issolere D? Og i så fald, hvorledes gør man det, idet D optræder flere steder i ligningen?
Er det ret banalt? Håber det er så simpelt at du hjælpe, - tusind tak på forhånd!
Svar #1
10. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
hmm er p pi? anyway. start med at rykke p*8/15 over på venstre side. så kan du fjerne parantesen, og tilbage har du en andengrads ligning (ax^2+bx+c)
Svar #2
10. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Tak, okay det var jo indlysende, men derfra er der lidt forståelseS problemer igen. F(D) = 150/ pi*8/15??
Svar #3
10. marts 2003 af Peter B (Slettet)
nej (man ganger med den omvendte)
150/pi*15/8 = 2D^2 + 4D + 3/4 * 4^2
150/pi*15/8 = 2D^2 + 4D + 12
150/pi*15/8 = 89,52.....
andengradsligningen vil så se således ud:
2D^2 + 4D - 77,52 = 0
(hvis jeg ikke tager meget fejl)
F(D)??? er det funktionen af en ligning med D som variabel? så er F(D) jo konstant.
150/pi*15/8 = 2D^2 + 4D + 3/4 * 4^2
150/pi*15/8 = 2D^2 + 4D + 12
150/pi*15/8 = 89,52.....
andengradsligningen vil så se således ud:
2D^2 + 4D - 77,52 = 0
(hvis jeg ikke tager meget fejl)
F(D)??? er det funktionen af en ligning med D som variabel? så er F(D) jo konstant.
Skriv et svar til: Problematisk ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
