Matematik
Potensfunktion - Når x stiger med
28. april 2008 af
JeppeRobert (Slettet)
Aloha
jeg har en lidt tricky opgave.. synes jeg i hvert fald selv.
f(x)=x^a
Når x stiger med 10% stiger f(x) med 20%
Opgaven går så ud på at finde a. Jeg har givet op med at finde en løsning, så tænkte i kunne være behjælpelige :)
jeg har en lidt tricky opgave.. synes jeg i hvert fald selv.
f(x)=x^a
Når x stiger med 10% stiger f(x) med 20%
Opgaven går så ud på at finde a. Jeg har givet op med at finde en løsning, så tænkte i kunne være behjælpelige :)
Svar #1
28. april 2008 af Fr00gi (Slettet)
I en potensfunktion gælder der at f(x) fremskrives med en faktor q^a når x fremskrives med en faktor q..
f(q*x) = q^a * f(x)
Det ska du bruge tror jeg
f(q*x) = q^a * f(x)
Det ska du bruge tror jeg
Skriv et svar til: Potensfunktion - Når x stiger med
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
