Matematik

Sammenhæng mellem trekants og cirkels areal

28. april 2008 af ThomasVolstrup (Slettet)
Jeg kan ikke rigtig forstå, hvad det er jeg skal, så håber, der er en, der kan hjælpe mig, er helt på bar bund :s

Opgaven lyder:

En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.

a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng

b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje


Håber, der er en, der kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2008 af badooo (Slettet)

Hmm.. Jeg er ved at være træt af at løse den her opgave :p

Hvad er formlen for arealet af en cirkel?
Hvad er formlen for arealet af en trekant?

Hvis disse 2 skal være lige store, hvad skal mon så gælde?


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2008 af Jannik.rl (Slettet)

A(trekant)=A(cirkel)

Svar #3
28. april 2008 af ThomasVolstrup (Slettet)

Så langt var jeg også kommet ;) men er det bare det? Og hvad med de variable?

Og hvad med b)?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2008 af badooo (Slettet)

De variable.. Du skal selv finde på nogle.

Jeg vil anbefale:
g = grundlinjen
h = højden
r = radius

I b'eren skal du isolere r i sammenhængen, du finder i a) :)

Svar #5
28. april 2008 af ThomasVolstrup (Slettet)

Så svaret på a er ½hg=pi*r^2 ?

og b; kvadratrod(½hg/pi)=r ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2008 af badooo (Slettet)

Det lyder meget rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2011 af NICE11 (Slettet)

TAK! ;D

I hjalp mig med min aflevering!


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. maj 2012 af tahmiilde (Slettet)

i opg. b) skal man da ikke skrive (½hg/pi)=kvadratroden af r ? eller kan det godt indværes?? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt. Svaret i #5 er korrekt,

r = √(hg/(2π))


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2019 af Lise123Lise

.


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2019 af Lise123Lise

.


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem trekants og cirkels areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.