Kemi
renheden
29. april 2008 af
Pernille_J_88 (Slettet)
jeg skal beregne renheden af BaCl2, 2H20)
c(AgNO3) = 0,07485 mol/L
M(BaCl2,2H2O)= 244,28 g/mol
1. titrering:
0,1458g BaCl2
14,77mL AgNO3
2. titrering:
0,1198g BaCl2
12,07mL AgNO3
3. titrering:
0,1359g BaCl2
13,75mL AgNO3
c(AgNO3) = 0,07485 mol/L
M(BaCl2,2H2O)= 244,28 g/mol
1. titrering:
0,1458g BaCl2
14,77mL AgNO3
2. titrering:
0,1198g BaCl2
12,07mL AgNO3
3. titrering:
0,1359g BaCl2
13,75mL AgNO3
Svar #1
29. april 2008 af Da-ted (Slettet)
For at tage udgangspunkt i 1. titrering
Du finder først ud af i hvilket forhold chloridioner og sølvioner reagerer. (1:1)
n(Ag^-) = 14,77mL * 0,07485 mol/L = 1,106mmol
n(Ag^-)=n(Cl^-)=n(BaCl2)*2 <=> n(BaCl2)=0,0528mmol
M(BaCl2,2H2O)= 244,28 g/mol
m(BaCl2,2H2O)= M(BaCl2,2H2O)* n(BaCl2,2H2O)= 0,13503g
Du får altså kun 0.13503g af dit BaCl2,2H2O
Du finder først ud af i hvilket forhold chloridioner og sølvioner reagerer. (1:1)
n(Ag^-) = 14,77mL * 0,07485 mol/L = 1,106mmol
n(Ag^-)=n(Cl^-)=n(BaCl2)*2 <=> n(BaCl2)=0,0528mmol
M(BaCl2,2H2O)= 244,28 g/mol
m(BaCl2,2H2O)= M(BaCl2,2H2O)* n(BaCl2,2H2O)= 0,13503g
Du får altså kun 0.13503g af dit BaCl2,2H2O
Skriv et svar til: renheden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
