Matematik

Rektangel

29. april 2008 af hadsaa (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med følgende opgave?

http://peecee.dk/upload/view/111604

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad har du forsøgt dig med?

a) hint: pythagoras, hvorefter du husker på, at M deler BC i 2 store stykker.
Herefter kan funktionen dannes

b) hint: optimering

Svar #2
29. april 2008 af hadsaa (Slettet)

a)
tja a²*b²=c²

derpå kan man vel udtrykke x?

10²+|BM|²=x²

Langsiden er så 2|BM|?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2008 af dnadan (Slettet)

Præcis.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2008 af dnadan (Slettet)

Hovsa... Hypotenusen i din trekant er 10, og IKKE x, som du skriver, at det er.

Svar #5
29. april 2008 af hadsaa (Slettet)

R(x)=(10²/|BM|)*|BM|*2 ?

Men har jo brugt pythagoras så har jeg jo x²

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2008 af dnadan (Slettet)

Du er for hurtig på den.

|BM|^2+x^2=10^2

Isoler her |BM|

Og hvordan beregnes nu arealet af et rektangel?

Svar #7
29. april 2008 af hadsaa (Slettet)

|BM|²=10²/x²

Arealet beregnes ved længde * Brede.

Altså x * 2BM

x² er vel så stadigvæk 10²/|BM|² ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2008 af dnadan (Slettet)

Så har du sammenhængen mellem |BM| og x, hvorfor du nu kan opstille funktionen.

Svar #9
29. april 2008 af hadsaa (Slettet)

R(x)= 10²/|BM|²*(10²/x²)*2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. april 2008 af dnadan (Slettet)

Arealet: 2|BM|*x, hvor |BM|=...

Svar #11
29. april 2008 af hadsaa (Slettet)

10/x

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. april 2008 af dnadan (Slettet)

Tænk dig nu om... Det er jo ikke gætteleg!
se #6

Skriv et svar til: Rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.