Matematik

aflevering!

29. april 2008 af 887 (Slettet)
Sidder med følgende opgaver:

1.Bestem afstanden mellem punkterne A(4,-6) og B(7,9).

2.Bestem en ligning for den rette linie l gennem A og B.

Mine svar:

1. 1,30 eller 3*kvdr(26)

2. -15x+3y+78=0 = y=5x-26




Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Og hvad er spørgsmålet?
Dine svar er i hvert fald rigtige

Svar #2
29. april 2008 af 887 (Slettet)

Linien m er vinkelret på l og går gennem punktet C(4,-1). Bestem en ligning for m.

så er det så denne jeg skal løse, bemærh at denne opgave er en forsættelse af opgaverne angivet i #0.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2008 af Kurro (Slettet)

Husk at for vinkelrette linier m og n
n =ax+b
m=cx+d

gælder at a*c = -1

Svar #4
29. april 2008 af 887 (Slettet)

Bestem afstanden fra C til l.

det er især denne opgave der driller, jeg får HELE TIDEN et resultat der ikke stemmer overens med mine venners! :-(

Svar #5
29. april 2008 af 887 (Slettet)

tror jeg har løst #2

facit: 15x+3y+57

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2008 af Kurro (Slettet)

At finde afstanden fra c til l er nu ikke så omfangsrigt.
Du har blot brug for een formel, den kan du selv finde i din bog, da jeg ikke lige kan den på stående fod.

Svar #7
29. april 2008 af 887 (Slettet)

Problemet er bare at jeg får noget gelt andet! :S

Formlen er (numeriske værdi af a*x1+b-y1+c)/kvdr(a^2+b^2)

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Som påpeget i #3 gælder, at a*c=-1, hvor a og c er linjernes hældningstal.
Da a i vores tilfælde er a=5, bliver hældningskoefficienten for den anden linje:
5*c=-1 <=> c= -1/5
Find nu b selv ... dit svar i #5 er ikke rigtigt
Desuden er afstanden fra punkt til linje givet ved:
(a*x1+b*y1+c)/kvdr(a^2+b^2)


Svar #9
29. april 2008 af 887 (Slettet)

´Linjen er jo vinkelret på linjen med ligningen -15x+3y+78=0 = y=5x-26 som har normalvekotren (-15,3). Desuden går linjen igennem C=(4,-1)

Så jeg kan ikke se logikken i hvad du mener.

jeg skal bare indsætte i ligningen a(x-x0)+b(y-y0)=0

-15(x-4)+3(y-(-1))=0 -> y=5x-21?

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)

ja hvis linien med ligningen 15x+3y+78=0 har normalvektoren (-15,3) så kan det jo ikke passe, at linjen, der står vinkelret, har samme normalvektor - vel?

Svar #11
29. april 2008 af 887 (Slettet)

så normalvektoren (-3,15)?

Svar #12
29. april 2008 af 887 (Slettet)

altså linjen gennem A og B har retningsvektoren (3,15) hatter jeg denne får jeg normal vektoren-15,3

Svar #13
29. april 2008 af 887 (Slettet)

Så tror jeg den stemmer nu, hvor jeg bruger normalvektoren -3,15

for så får jeg:

y=1/5x-1/5

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Når du hatter (finder tværvektoren) af (-15,3) får du (-3,-15) ... prøv nu endnu engang :)

Svar #15
29. april 2008 af 887 (Slettet)

Pis! :-)

Så er det vel y=-0,75x-4?

Svar #16
29. april 2008 af 887 (Slettet)

For helevde da også!

Det er jo retningsvektoren der bruges som normalvektor!

Retningsvektoren fik til at give (3,15) så er denne jo bare normalvektoren (den skal ikke hattes eller noget)!!

Brugbart svar (0)

Svar #17
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)

hmmm nej men y=-1/5x-1/5

Svar #18
29. april 2008 af 887 (Slettet)

så var #13 da også rigtigt!! :D

Brugbart svar (0)

Svar #19
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)

om du bruger (3,15) eller (-3,-15) som normalvektor er sådan set ligegyldigt

Brugbart svar (0)

Svar #20
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)

#18 øhm ja - bortset fra at du manglede et fortegn (og dermed fik en linje der var parallel med den oprindelige - og slet ikke vinkelret på!!)
Men ja.. tomato tamato -

Skriv et svar til: aflevering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.